Meenten Pension Almonde

In de Almondestraat zijn als onderdeel van Pension Almonde in totaal 13 meenten gerealiseerd, waarvan er 4 collectief worden beheerd.

De huiskamer (nr. 157) is het hart van Pension Almonde. Hier kunnen buurtbewoners en nieuwkomers terecht voor vragen en ideeën. Je kan er altijd gebruik maken van de keuken en de wifi. Ook is er hier een centrale wasgelegenheid voor de pensiongasten en buurtbewoners in een ouderwetse kast. Elke dinsdag is er open inloop en gratis soep vanaf 18.00 uur.

Er is een copyshop (nr. 171) waar je voor een klein bedrag of gratis kunt printen en kopiëren. Het is een collectief van anonieme kunstenaars, die onder andere publicaties uitgeven en performances neerzetten.

De Blank Space (nr. 187) is leeg, maar daardoor is juist alles is mogelijk. Als je een activiteit wilt organiseren, kun je de ruimte per uur huren. Denk aan workshops, ceremonies, coaching, muziek, creatieve activiteiten, tentoonstellingen of andere vormen van (samen)zijn. De enige voorwaarde: Laat de ruimte achter zoals je hem gevonden hebt. Kijk hier voor de mogelijkheden.

En tenslotte de receptie van Pension Almonde, het wijkpension dat voorziet in de behoefte aan een tijdelijk thuis voor toeristen, kunstenaars, professionals en dagjesmensen. Je bent onderdeel van een community en van een nieuw stedelijk experiment. Op zoek naar een logeerplek? Kijk hier voor meer informatie.