Si/dM in het nieuws

Hieronder een aantal artikelen en reportages die onlangs in de media zijn verschenen.

How to share a city: Stad in de Maak experiments with original ways of living’ – English language interview with City in the Making in online expat magazine DutchNews.nl (14-10-2021) Read it here

‘Je mag wel meepraten, maar niet meedoen’ (in NRC 29.10.2020, door Tara Lewis met beeld van Frank Hanswijk). Piet Vollaard is naar aanleiding van het zevende Stadmakerscongres in Rotterdam geïnterviewd over hoe dat stadsmaken nu eigenlijk in de praktijk gaat. (De kop van het artikel bevat een spoiler.)
Lees het op nrc.nl of bekijk het als pdf

Sloopstraat als decor voor openluchtvoorstelling: ‘Zure rollen
zijn de leukste rollen’
(in AD 25.09.2020, door Dijlan van Vlimmeren met beeld van Jan de Groen). De acteurs John Buijsman en Jan Rot berichten samen met regisseur Hajo Doorn over de aanstaande Slopera voorstelling in de Almondestraat.
Lees het op AD.nl of bekijk de pdf

Pension Almonde (in Architectuur in Nederland 2019 / 2020, verschenen op 21.09.2020 onder redactie van Kirsten Hannema, Teun van den Ende en Arna Mačkić). Bij het essay Burning down the house van Teun van de Ende (“Maar wat hebben stedelingen aan uitnodigende publieke gebouwen als ze zich het leven in de stad niet langer kunnen veroorloven?”) is een spread opgenomen over Pension Almonde, met beeld van Frank Hanswijk.
Bekijk hier de pdf

Tussenbewoners (in NRC 22.05.2020, door Elsje Jorritsma met beeld van Frank Hanswijk). De Rotterdamse fotograaf Frank Hanswijk wordt geinterviewd over de documentatie die hij maakt van Pension Almonde. Een reportage met – uiteraard – puik beeldmateriaal.
Lees het op nrc.nl of bekijk het als pdf

Soep en yoga: hoe een Rotterdams huizenblok ondanks alles contact houdt (in Volkskrant 01.04.2020, door Bart Dirks met beeld van Raymond Rutting). Hoe de gemeentschap van het tot sloop veroordeeld huizenblok in de Almondestraat stand houdt ondanks Corona en de naderende einddatum van Pension Almonde.
Lees het op Volkskrant.nl of bekijk het als pdf

Kleine bedrijven blazen nieuw leven in oude wijk (in AD 26.11.2016, door Yvonne Keunen met beeld van Jan de Groen). Hoe naar aanleiding van het winnen van de Job Dura prijs Stad in de Maak uit de schaduw treedt over het aanzwengelen van kleinschalige economische wijkactiviteit in Noord.
Bekijk de pdf.