Voorheen locaties

Sinds de start in 2014 is een bescheiden maar gestaag groeiend bestand van in onbruik geraakte panden weer geopend en geschikt gemaakt voor – betaalbaar, duurzaam – wonen en/of werk. In elk pand wordt een “meent” (commons)  gerealiseerd. In dit menu is meer te lezen over de activiteiten in de verschillenden panden.

  • pieterderaadtPieter de Raadtstraat 35 & 37 (2014, ca. 440m2, plus opslag) – In dit “tweelingpand” is Stad in de Maak van start gegaan. In de voormalige zeepfabriek en later waterstokerij is nu een werkplaats gerealiseerd, terwijl een deel van de ruimte voor debat en uitwisseling is ingericht (“Stokerij”). De bovenverdiepingen zijn werk- en woonruimte.

 

  • bloklandBloklandstraat 190 (2015, ca. 186 m2) – Dit pand fungeerde tot voor kort als een “try-out” huisvesting voor voormalig daklozen. Nu is het voor onbepaalde (maar ten minste drie jaar lang) tijd omgezet in huisvesting, met een gemeenschappelijke werkruimte / winkel op de begane grond.

 

  • banierBanierstraat 62 (2014, ca. 228 m2) – In dit karakteristieke pand is in een niet te ver verleden een wietplantage gehuisvest, waardoor het interieur totaal onbruikbaar is geworden voor bewoning. Het is onlangs heel basic opgeknapt en heeft als werkruimte voor beeldend kunstenaars een tweede leven gekregen.

 

  • zwaanshalsZwaanshals 288 B (2016, ca. 208 m2) – Op twee bovenverdiepingen en zolder wordt voor een periode van vijf jaar geexperimenteerd met een “tijd-gedeelde” commons; d.w.z. dat de ruimte voor 1/3 van de tijd beschikbaar is voor de community van Stad in de Maak en 2/3 van de tijd voor de vaste gebruikers van het pand.

 

  • Zegwaardstraat 9 (2017, ca. 120 m2) – Dit pand is voor onbepaalde tijd weer bruikbaar gemaakt als woning.