STEM OP BAKKERIJ DE EENVOUD

Bakkerij De Eenvoud, een buurtbakkerij die in de meentruimte van Stad in de Maak wordt gemaakt, doet mee aan De Burger Bepaald. Bewoners van Rotterdam-Noord mogen door middel van online stemmen in totaal 50.000,= Euro cultuurbudget verdelen over 65 lokale cultuuruitingen.
Bakkerij de Eenvoud start bij Stad in de Maak, bouwt een leemoven en bakt brood! Iedere week met buurtbewoners samen brood bakken en verhalen, recepten en dromen uitwisselen. Leer brood bakken van de buren en proef de warme broodjes die we voor elkaar bakken.

Bakkerij de Eenvoud bakte afgelopen woensdag 22 november het eerste brood en testte recepten van deelnemers. Samen met buren kneedde we het deeg en bakten we verschillende broodjes en broden. We lieten het brood proeven en Creatief Beheer, hard aan het werk in de wijk, proefde ook een welverdiend broodje mee.

We hebben met creatieve buren een 1-op-1 ovenmaquette van bloem en papier gebouwd om zo een goede plek te zoeken in de meentruimte van De Stokerij aan de Pieter de Raadstraat 35. Aanvulling in kennis en bloem/meel kwam van de molen De Walvis in Schiedam.
Heb je ervaring met bakken en misschien recepten? Deel je kennis dan met je buurt! Iedereen is welkom.

Stemmen op Bakkerij De Eenvoud gaat zo:
1) Ga naar https://burgerbepaaltnoord.mett.nl/home/default.aspx en klik op Aanmelden.
2) Schrijf je in met een adres en postcode in Rotterdam Noord, bevestig de email die je dan krijgt en geef een wachtwoord op.
3) je kunt nu drie categorieën elk drie stemmen uitbrengen. Bakkerij De Eenvoud ving je onder de categorie Samen Doen. De overige 8 stemmen kun je naar eigen inzicht verdelen over andere cultuuruitingen.