SIDM X PhED FLIP

“De fysieke herinnering van mijn geboorte is verdwenen. Ik zou niet eens meer weten wanneer ik die voor het laatst gezien heb. Misschien wel toen ik het pluis uit het gat probeerde te plukken. Wat als ik die nooit meer zal vinden? Ik zou mijn verjaardagen niet meer kunnen vieren, omdat mijn geboortedag nooit plaatsgevonden heeft. Als ik geen navel meer heb, dan betekent dat dat ik eigenlijk niet besta.”

Videostills door PhED FLIP. Jacopo Manelli, inwoner van Rotterdam Noord, tatoeëert een onthoofde slang.

In opdracht van Stad In De Maak onderzoekt PhED FLIP de navel binnen het architectonische landschap van Rotterdam Noord. Heeft de architectuur zijn eigen navel? We eigenen ons woningen en gebouwen toe, door erin te trekken en er gebruik van te maken.

“Deze plek zou tijdelijk zijn. Deze plek zou buiten je bereik kunnen zijn. Deze plek zou niet meer te repareren zijn. Wij drijven woningen uit die ooit zijn geweest, die zijn en het zouden kunnen zijn.”

Haar onderzoek zal worden vastgelegd in een videowerk waarbij verschillende personages gevolgd worden in de wijk Noord.

————————————————————————————————————-

“Ik zet mijn bank voor het raam neer, zodat ik mijn buren voorbij zie lopen. En ik kan daar zitten kijken naar hun, zonder dat zij mij zien.”

——————————————————————————————————–

PhED FLIP richt zich in haar werk op de parels van het stedelijke verval en de littekens van de architectuur. Ze onderzoekt teksten en symbolen geverfd op muren, de aanvallen op gebouwen en speelpleintjes die door vandalisme niet bruikbaar meer zijn. In haar werk maakt zij gebruik van verschillende media, waaronder sculptuur, teksten, fotografie, video, performance en interventies in de publieke ruimte.

 www.phedflip.com | www.instagram.com/phedflip